WALL i restaurang

Dockyard Hotel

Vackert beläget vid  hamninloppet i Nya Varvet i Göteborg ligger Dockyard Hotel med restaurang. Här ville man värna det lilla extra om  gästerna i restaurangen och om medarbetarna.

Eftersom restaurangkök genererar mycket stekos var det viktigt att hitta rätt ventilation. Stekoset från köket skulle inte nå ut till restaurangen och serveringspersonalen skulle inte behöva stå i matångor när de ställde fram frukosten eller serverade mat. Detta krävde ventilation med hög luftutbyteseffektivitet, samtidigt som man inte önskade kompromissa med det estetiska. Målet var en fin måltidsupplevelse, i en avslappnande atmosfär utan matlukt- eller ånga. Konsulten, ByDemand, valde därför att rita in Wall från InventiAir.

Med InventiAirs stratifierande teknik uppnås hög luftutbyteseffektivitet. Här behövdes ett galler som kunde hantera undertempererad luft dragfritt och som var designmässigt tilltalande. Bakkantsdonet Wall är utformat för att kunna integreras i omgivningarna på ett smakfullt sätt och det var precis det som blev resultatet i Dockyards restaurang. Inget matos kommer ut i restaurangen eftersom luften tas in lågt, från bakkant vägg och den varma luften stiger uppåt och ut.

Nu kan både medarbetare och gäster trivas, vare sig det handlar om att sätta fram mat, hämta mat från buffén eller att sitta och njuta av maten vid bordet. Ett bra exempel på när en snygg installation och en bra funktion går hand i hand!

 

 

Inventiair AB

Projekt: Restaurangventilation
Antal enheter: 9 st. WALL-galler, 3 st. Tubus Raw integrerade i undertak
Fastighet: Dockyard Hotel
Installerat år: 2021
Lokaltyp: Restaurang

KONTAKTA MIG
Therése Thern
+46 72 316 63 65
Kontaktformulär

Kontakt