Luften inomhus

Frisk luft ger bättre hälsa!

Idag spenderar de flesta större delen av dygnet inomhus. Så stor del som 90 % av vår tid tillbringas inne, vilket gör ventilationen enormt viktig. Genom att härma naturens eget sätt att ventilera kan InventiAirs lösningar på ett smart och energieffektivt sätt förbättra inneklimatet.

På en timme omsätter en person ungefär 500 liter luft vid stillasittande arbete. Den luft vi andas ut för med sig olika partiklar, koldioxid och fukt. Vissa av partiklarna är helt ofarliga slaggprodukter medan andra är virus och bakterier som kan göra oss och andra sjuka. InventiAirs unika och effektiva ventilationssystem transporterar bort den använda luften med hjälp av kroppens egen termik.

Läs merResultat från Harvard – Ren luft på din arbetsplats gör dig smart

Skillnaden mellan vår teknik och konventionell ventilationsteknik är att InventiAirs teknik skiktar luften i rummet. Den använda, varma konvektionsluften, stiger naturligt mot taket och frisk luft fylls på underifrån. Det innebär att luften vi andas blir renare och mer koncentrerad än vid konventionell ventilation, som på ett mekaniskt sätt omblandar luften.

Läs merÄr du trött på stinkande träningskompisar på gymmet?

Dålig ventilation gör oss trötta, sjuka och okoncentrerade. Det har ett stort antal vetenskapliga studier bekräftat. Och alla som gått från ett dåligt inomhusklimat till ett bra vet att stämmer. Frisk luft är helt enkelt bra för oss.


Luftens medelålder handlar om hur frisk och fräsch luften är i olika delar av rummet. Ju färskare luften är desto friskare är den att andas. Med konventionell omblandande luftströmning har luften exakt samma ålder i hela rummet eftersom den hela tiden blandas, men med vår teknik blir den som färskast kring människorna i rummet. InventiAirs teknik gör alltså att den friskaste luften i rummet är den som vi andas. Bra, eller hur?

Taggar