11 maj, 2015

InventiAir växer internationellt

Det svenska ventilationsbolaget InventiAir har fått ytterligare en order att leverera energibesparande kylbafflar till Schweiz. Ordern är nästa etapp i ett större projekt som påbörjades under 2014.

Ordern är nästa etapp i ett större projekt som påbörjades under 2014, då InventiAir utvecklade och levererade ca 100 st enheter. Den nya ordern innefattar ytterligare ca 100 st projektanpassade kylbafflar, med leverans under maj 2015. Projektet Rue de Rhone är beläget på en synnerligen eftertraktad adress i centrala Geneve.

”Vi är oerhört glada för denna order, som är etapp två i detta projekt. I denna bransch vet vi alla att återkommande kunder är nöjda kunder, därför har vi inte riktigt vågat ta ut framgångarna i Schweiz förrän nu. För oss på InventiAir har det alltid vart av stor vikt att hålla en hög kvalitet och innovationsgrad på våra produkter; något som gjort att vi sedan start har växt långsamt och långsiktigt.
Vårt noggranna arbete och vår passion ger nu resultat. Vi vet redan nu att 2015 års försäljning kommer att dubbleras jämfört mot 2014. I takt med vår expansion, kommer vi att påbörja flertalet rekryteringar, vilket känns jättespännande för hela teamet” – Martin Sellö, VD InventiAir.

InventiAir är sedan tidigare verksamma på marknader i Sverige, Norge och England. Det unga teamet består av hungriga entreprenörer samt avhoppade chefer från bla Lindab. Företaget utvecklar och tillverkar ett brett sortiment av ventilationsprodukter; från enkla tilluftsdon till komplicerade klimatprodukter. InventiAirs produkter strävar efter att optimera distributionen av luften i rummet – för att erhålla positiva effekter på inomhusklimatet, i kombination med lägre energiförbrukning både för kyla och värme.