CSR

Vi är ett entreprenörsdrivet företag. Därför vill vi gärna stötta andra entreprenörer. InventiAir stödjer Hand in Hands arbete, inriktat på att minska fattigdomen genom att skapa nya arbetstillfällen för kvinnor.

Hand in Hands arbete har nått imponerande resultat. Efter 10 års arbete i Indien, Afrika och Afghanistan har 1,3 miljoner kvinnor skapat fler än 1,7 miljoner arbetstillfällen. Detta innebär att hundratusentals barn har kommit tillbaka från arbete till skolan.

“Hand in Hand som organisation och deras fokus på entreprenörskap och hjälpa kvinnor, är helt i linje med våra tankar och idéer om CSR.” – Martin Sellö

Läs merInventiAir tar initiativet för nytt projekt i Zimbabwe

InventiAir har sedan 2014 donerat över 70 000 kr till Hand in Hands verksamhet i Kenya och Zimbabwe. Generellt inom Hand in Hands modell, skapas ett företag med en donation på 900 kr. Det nya företaget lyfter en hel familj (5 personer) ur fattigdomen. Omräknat kommer InventiAirs donationer alltså skapa över 80 företag i en hållbar modell, och över 400 personer lyfts ur fattigdom. Det är vi stolta över.

1415653661

Taggar