Team InventiAir

Vi är ett skönt gäng med rätt inställning
och vi finns här när du behöver oss.

Team InventiAir
Om oss

Om företaget

InventiAir är ett företag som utvecklar, tillverkar och levererar produkter och tjänster för ventilationssystem. Företaget grundades 2011 av Martin Sellö och har sina rötter i svensk forskning, innovation och entreprenörskap. Företaget har utvecklats snabbt, i takt med att fler upptäcker vikten av effektiv luftdistribution, ett bra inomhusklimat och energibesparingar.

Företagets primära marknad är Sverige, med kontor i Stockholm och Malmö. Vi drivs av att leverera lösningar och produkter som är innovativa och nytänkande, baserat på erfarenhet och lösningsorientering. Hos oss är varje lokal unik och inget projekt är för litet. Vi har valt att enbart fokusera på lösningar och produkter som installeras i slutändan av ventilationssystemet, nära människorna. Alla våra produkter är utvecklade i samråd med våra kunder i deras projekt.

Vår vision är att vara spjutspetsen inom produktutveckling för att ventilera, kyla samt värma alla typer av lokaler och de människor som vistas där. Vi vill fortsätta att utveckla produkter som höjer kvalitén på luften och klimatet inomhus där människor vistas. Vår tekniska plattform bygger på fakta och kunskap, som vi dagligen passionerat utökar.

Digitaliseringen av fastigheter och lokaler ger oss idag och i framtiden helt nya möjligheter att utveckla nya produkter och verktyg för både brukare och fastighetsägare.

Vår drivkraft är att hitta rätt produkt till rätt lokal utan att göra avkall på kvalité. Fundamentet är vårt intresse för grön teknik och innovation. För oss är det viktigt att öka verkningsgraden av den tillförda luften i lokalen, så att brukarna får så ren och oanvänd luft som möjligt. Ökas verkningsgraden i rummet optimeras samtidigt energiförbrukningen av ventilationssystemet.InventiAir har sitt huvudkontor i Bromma, på Ranhammarsvägen 20. Här finns också vårt eget labb, där vi simulerar och mäter luftflöden.

Vårt sammansvetsade team består av ledning, administration, marknad, försäljning och service, design, kommunikation och teknisk utveckling.

 • 2010 – Testprojekt genomförs i Stockholm. Resultatet visar att tekniken ger ett bättre inomhusklimat, med möjlighet att spara energi genom lägre luftflöden och/eller reducerade temperaturer för kyla och värme i ventilationssystemet.
 • 2011 – De första produkterna lanseras på de nordiska marknaderna.
 • 2012 – Petter Lundgren rekryteras för att bygga upp InventiAirs försäljningsorganisation.
 • 2013 – InventiAir siktar på marknader bortom norden, särskilt Storbritannien.
 • 2014 – InventiAir slår igenom. Försäljningen och antalet kunder ökar kraftigt. Bland annat levereras det första projektet till Schweiz. Vi genomför vår första verifieringsstudie tillsammans med Vinnova vid Gävle Högskola – och får bekräftat teknikens fördelar med energibesparingar och förbättrat inomhusklimat.
 • 2015 – Produktsortimentet utökas med 5 nya produkter och flertalet patentansökningar.
 • 2016 – InventiAir har nu fler än 250 referensprojekt i tre olika länder. Vår teknik ventilerar mer än 300 000 kvm.
 • 2017 – InventiAir upplever minskad tillväxt. Lärdomar dras och vi lägger stor del av vårt fokus på produktutveckling tillsammans med våra kunder.
 • 2018 – InventiAir satsar på skalbarhet genom att utöka organisationen med fyra nya anställda. Detta föranleder till en omorganisering med en ny säljstrategi samt nya produkter och innovationer. Vi genomför även en digital satsning med fokus på artificiell intelligens.
 • 2019 – InventiAir flyttar sitt huvudkontor och laboratorium till Ranhammarsvägen 20 i Bromma
 • 2020 – Produkterna och lösningarna som InventiAir utvecklat finns nu installerade på över 1 000 000 kvm
 • 2021 – IA-D (InventiAir Digital) lanseras med flertalet nya digitala innovationer, lösningar och tjänster inom ramen för InventiAir