26 maj, 2023

Energilegenden Roland på besök

Ventilation, mat och labb

Vi har haft det stora nöjet att bjuda in en levande legend i Sverige kring energieffektivisering. Roland Jonsson behöver för de flesta inom VVS branschen ingen närmare presentation. Roland har ett långt yrkesliv bakom sig med ett bestående huvudfokus; att göra fastigheter så effektiva som möjligt efter sina förutsättningar.
Roland är sedan många år en välmeriterad och anlitad energikonsult, är ansvarig för EMTF Stockholm samt är en återkommande officiell debattör och föredragshållare. Han undervisar även framtida VVS ingenjörer med stort engagemang.
Vi bjöd in Roland för ett exklusivt och personligt möte för att presentera vad InventiAir kan erbjuda för att ytterligare effektivisera och spara kostnader för fastighetsägare via vår ventilationsteknologi. Petter gick igenom de grundläggande mekanismerna bakom våra unika stratifierande ventilationsprinciper distribuerad via confluent jets. Vi hade som förväntat en kreativ och positiv diskussion tillsammans innan vi tog paus för en bit mat där Roland bjöd på flera underhållande anekdoter från sitt långa yrkesliv.

Teori och verklighet

I vårt labb visade vi Roland att teori överensstämmer med verkligheten med våra produkter från InventiAir. Med illustrerande rökgas ser man tydligt hur effektivt frisk luft distribueras med långa kastlängder med lågt energibehov efter golvet, som når människan i rummet med lägsta möjliga smittspridning.

Vi tackar Roland för besöket och den trevliga kvällen tillsammans!

Text och bild Lars Lundberg