21 april, 2023

Frantzén – Världens bästa ventilationsupplevelse… och restaurang

Världens bästa restaurang heter Frantzén och finns i Stockholm – Vi har varit där och vi kan garantera både mat och ventilation i världsklass!

Vi vill passa på att gratulera Restaurant Frantzén till priset Världens Bästa Restaurang, utdelat av La Liste. Stort grattis till er och även till oss på InventiAir som fick äran att hjälpa till med ventilationen. Redan 2017 levererade vi ventilationen till Frantzéns nya lokaler – Världens bästa restaurang med väldens bästa ventilationsupplevelse. Stort tack för förtroendet.

“En eloge är på sin plats till en yrkesgrupp som sällan hyllas i den här typen av sammanhang: Något ventilationsgeni har sett till att man som gäst upplever maximal teatralisk matlagning utan att drabbas av minsta lilla os, varken under middagen eller vid klädsniff morgonen därpå.”White Guide 

Restaurant Frantzén är den enda restaurangen i Sverige som belönats med 3 stjärnor i prestigefyllda ”Guide Michelin”. Nu kan de också, tillsammans med två andra restauranger, titulera sig som världens bästa restaurang. (expressen.se 14/4-23)

I taket sprider ett utsökt designat innertak ut sig och därunder döljer sig vår kylbaffel Cumulus och längs med väggarna sitter fasadapparaten Longus Mini, allt dolt bakom snyggt designade inklädnader.

En restaurangupplevelse är så mycket mer än mat och även om maten är i världsklass så hade det kanske inte varit samma sak om du hade frusit, svettats eller känt matos i näsan hela kvällen. Något som var viktigt för beställaren var att säkerställa inomhusklimat av toppkvalitet i restaurangen. Petter Lundgren presenterade då InventiAirs teknik och den unika inblåsningstekniken medförde att man valde att installera fasadapparaten Longus och kylbaffeln Cumulus.

Vi vill tacka alla inblandade för ett otroligt fint samarbete

Entreprenad: Arcona
Installationskonsult: Exengo
Arkitekt: Joyn Studio