10 mars, 2014

InventiAir förstärker sin säljorganisation

InventiAir förstärker sin säljorganisation och öppnar ett nytt kontor i Göteborg. Det är den tidigare Lindabchefen Dag Wallin, som kommer att ansvara för försäljningen i södra Sverige med bas i Göteborg.

Dag Wallin har tidigare haft flera ledande positioner inom Lindabkoncernen, såväl i den svenska som den internationella organisationen.
Petter Lundgren, ansvarig för InventiAirs försäljning säger:
– Vi är oerhört glada att knyta Dag till vår organisation. Hans kunskap inom både teknik och försäljning samt mångåriga erfarenhet från branschen kommer att vara mycket värdefull för vår fortsatta expansion.

InventiAir har sedan starten 2009 arbetat med forskning och utveckling samt i projekt ute på marknaden. Försäljningsutvecklingen går kraftigt framåt och snart finns tekniken installerad i 100 000 m2. Tekniken skiljer sig från traditionell teknik med att ventilationen och värmeutbytet koncentreras till värmekällorna och på så sätt uppnår en luftutbyteseffektivitet (verkningsgrad) som i många fall är dubbelt så hög som för traditionell omblandande ventilation.

Dag Wallin som tillträtt tjänsten som ansvarig för region syd under februari säger:
– Jag ser fram emot att få jobba i ett företag som genom nytänkande skapar innovativa produkter och klimatlösningar som förbättrar våra kunders inneklimat.
Genom nära samarbete med forskare på området, ser vi till att den senaste tekniken finns tillgänglig för våra kunder redan idag, vilket känns inspirerande och spännande-Det är nu dags för InventiAir att ta nästa steg i sin utveckling och jag är mycket glad att få bidra i denna expansion och ta branschen till nya höjder, avslutar Dag Wallin.

InventiAir är ett innovativt teknikledande företag inom stratifierande ventilation, vilken väsentligt förbättrar inneklimatet, ökar effektiviteten och sänker driftskostnaderna jämfört med traditionell ventilation. InventiAir grundades av Martin och Bengt Sellö 2009. Bengt Sellö har under mer än 40 år bidragit med produkter som i dag är dominerande på marknaden.