25 oktober, 2013

InventiAir lanserar ny klimatenhet CUMULUS

Den nya klimatenheten CUMULUS har innovativ design och förser rummet med kyla och ventilation.
InventiAir är teknikledande inom en ny ventilationsteknik som kan mer än halvera behovet av tillförd energi.

CUMULUS är en undertaksintegrerad klimatenhet för kyla och ventilation. Den har små byggmått och en design som avviker från branschpraxis.
Den del av CUMULUS som är synlig mot rummet saknar perforering och materialet kan i princip väljas fritt. Som standard är det en målad skiva men den går exempelvis att få i undertaksliknande material.

– Vi arbetar i en bransch där plåt är det huvudsakliga materialet i produkterna och där man i många fall saknar ett designperspektiv. Vi hör ofta att ventilationsprodukter generellt sett inte är så snygga, säger Madeleine Gustafsson som är ansvarig för design hos InventiAir.
– InventiAir arbetar mycket med design och vi vill förändra synen på hur ventilationsprodukter ”bör” se ut, fortsätter Madeleine.

CUMULUS har en storlek på endast 300*1200 mm (b*l) och kapacitet för 1-3 arbetsplatser.
CUMULUS finns i MagiCADs databas.

InventiAir arbetar mycket med forskning kring energieffektiv ventilation. Tekniken skiljer sig från traditionell teknik genom att ventilationen och värmeutbytet koncentreras till värmekällorna och på så sätt uppnår en verkningsgrad (luftutbyteseffektivitet) som är dubbelt så hög som för traditionell omblandande ventilation.