12 maj, 2022

InventiAir ventilerar Arlanda

På bilden: Ali, Per & Daniel från Bravida

Under våren har InventiAir levererat strax under 300 av sina produkter till nya terminal 5 på Arlanda flygplats. Terminal 5 byggs ut med en ny säkerhetskontroll, en utökad marknadsplats och en förbindelsegång till Terminal 4.

-Det är verkligen superkul att det är just InventiAirs tilluftsdon som kommer att förse tiotusentals människor med frisk luft på Arlandas nya tillbyggnad. Förhoppningsvis kommer det att bli en skillnad som både kan upplevas och kännas, säger Martin Sellö, vd för InventiAir.

InventiAirs Impact – ett vertikalblåsande don framtaget för lokaler med högt i tak – utgör den största delen av leveransen, som även består av ett sextiotal tilluftsdon Tubus Raw. Båda produkterna baseras på InventiAirs innovativa teknik, som distribuerar luften på ett sätt så att den hamnar i vistelsezonerna och för bort mer av den förbrukade luften än konventionella tekniker klarar.

Impact är ett tilluftsdon som passar bra när det är högt i tak eftersom den effektivt trycker ner luften till vistelsezonen. Produkten är lätt att montera även högt upp och väldigt enkel att injustera, tack vare att den saknar snören, säger Per Görling, projektledare på Bravida och tillägger att samarbetet med InventiAir har varit utmärkt.

Terminal 5 väntas stå helt färdig om cirka ett år, det vill säga våren 2023.

 

Nya terminal 5 på Arlanda Airport
2021 reste sju och en halv miljon människor till eller från Stockholm Arlanda Airport. Terminal 5 är den största terminalen på Arlanda flygplats och här avgår och ankommer de flesta utrikesflygen. Källa: Swedavia