28 september, 2021

InventiAir rekryterar ny säljare

InventiAir har vuxit extra snabbt det senaste året och behöver förstärka sin bas av duktiga medarbetare. Jens Nordling tillträder den 4:e oktober och blir det senaste tillskottet inom marknadsbearbetning och försäljning.

Jens kommer närmast från Swegon, där han var distriktschef för Uppsala under drygt fyra år. Han har många års erfarenhet i branschen. 1986 började han som ventilationsmontör och avancerade snabbt till projektledare inom styr- och regler. Därefter jobbade han som säljare på Klimatbyrån under flera år.

– Sälj- och marknadsbearbetning är en funktion som är extremt viktig för oss som det innovativa utvecklings- och produktbolag vi är. Jens är en drömrekrytering och vi är jätteglada för att han vill vara med oss på vår resa framåt, säger Martin Sellö, vd för InventiAir och grundare av bolaget.

Jens trivdes bra på Swegon och har mycket gott att säga om bolaget, men när han blev kontaktad av InventiAir kände han snabbt att detta var ett bolag som han ville vara en del av.

– InventiAir och företagets säljare har gott rykte på marknaden. Tekniken och produkterna är innovativa och spännande – att tillföra luft på ett koncentrerat sätt till de platser där människor vistas i lokalerna är en ventilationsteknik som har framtiden för sig. Nu kan jag vara med från ax till limpa och det blir otroligt kul att få vara en del av InventiAirs kreativa och engagerande atmosfär. Jag ser verkligen fram emot att komma på plats, säger han.

Jens första uppgift blir att sätta sig in i produkterna, återknyta gamla kundkontakter utanför Uppsala, koppla på nya och stärka kontaktnätet som helhet.

– Jag är väldigt kundorienterad. Kundåtagandet är otroligt viktigt för mig. Kunderna ska uppleva att de får det bästa och att vi är med dem hela vägen från start och så länge de behöver det. Eftersom InventiAir är ett mindre bolag än Swegon får jag ännu större möjlighet att se till kundspecifika behov och att göra anpassningar i projekten om det behövs, säger Jens.

Martin säger att InventiAir letade efter en person med rätt erfarenhet, ödmjukhet, kompetens och som är en driven problemlösare. Någon som ville bygga bolaget vidare tillsammans i en vi-känsla.

– När man träffar på en person med Jens bakgrund och personlighet och vi växer är det inte svårt att rekrytera, säger han.

InventiAirs kunderbjudandet är det samma som tidigare, men i Jens får bolaget ytterligare en driven, lösningsorienterad kontaktperson som kan leverera rätt lösningar. Produktutveckling och affärsutveckling ligger InventiAir varmt om hjärtat.

– Nu får vi utökade möjligheter att förse fler människor med bra luft och bra inomhusklimat, att få ännu fler nöjda fastighetsägare och nöjda hyresgäster i lokalerna, säger Martin.

 

Fakta Jens Nordling

Ålder: 52

Bor: I Åkersberga, norr om Stockholm

Familj: två vuxna barn, sambo

Intressen: Båtliv, motorcykeln, golf och jakt