Fasadapparat Longus referenser 2 november, 2017

Michelin-belönade Frantzén

Sommaren 2017 slog Michelin-belönade restaurangen Frantzén upp dörrarna i nya totalrenoverade lokaler på Klara Norra Kyrkogata i Stockholm. Den nya lokalen på ca 500 kvm, är 5 gånger större än den gamla, som vart belägen på Lilla Nygatan i Gamla stan sedan 8 år tillbaka. Antalet sittplatser är densamma, men helhetsupplevelsen och visionen är något i särklass. Restaurang Frantzén har skapat ett koncept som inte liknar någon annan gastronomisk skapelse i världen. Restaurang Frantzén är en av Sveriges mest prisbelönta och internationellt uppmärksammade restauranger – vi har varit där och kan garantera både mat och ventilation i världsklass!

InventiAir har fått det prestigefyllda uppdraget att leverera ventilationen till Franzéns nya lokaler – något som livar helt med vår vision att skapa väldens bästa ventilationsupplevelse.

Något som var viktigt för beställaren, var att säkerställa ett bra klimat i restaurangen. InventiAirs teknik presenterades och den unika inblåsningstekniken medförde att man valde att installera fasadapparaten Longus och kylbaffeln Cumulus.

Integrerade bakom ett designat innetak finns Cumulus installerad och bakom fasadinklädnader döljer sig fasadapparaten Longus Mini. Totalt levererades 19 st apparater till två våningsplan.