18 maj, 2022

PROJ är en kärleksförklaring till våra produkter

Nu är nyutvecklade PROJ här – vårt användarvänliga projekteringsstöd för konsulter. PROJ innehåller också nyttig information om hur luften rör sig i rummet och på vilket sätt InventiAirs teknik kan göra ventilationen bättre.

PROJ är ett visuellt hjälpmedel för att dimensionera och beräkna rätt produkter och luftflöden till varje enskilt projekt. Det ger också möjlighet att se hur ventilationen fungerar i rummet och hur InventiAirs teknik gör skillnad.

-Vi är riktigt stolta över PROJ, som är ett jättebra verktyg för alla som vill eller behöver ta fram olika värden för InventiAirs produkter, säger Oktay Körhan, operativt ansvarig på InventiAir.

PROJ: Fliken “RUM” ger en enkel överskådlig och utbildande bild av ventilationen i rummet

 
PROJ kan användas av alla: installatörer, fastighetsägare och andra som är intresserade av InventiAirs produkter och teknik.

-Bakgrunden till PROJ är att vi insåg att förutsättningen för alla som vill föreskriva våra produkter är tillgång till ett riktigt bra hjälpmedel. Visst har vi haft stöd för projektering sedan tidigare, men dessa stöd bestod av enklare program, säger Martin Sellö, vd för InventiAir.

LÄNKStartsida projekteringsverktyget PROJ

Ambitionen har varit att göra projekteringsverktyget roligt och lätt att använda, samtidigt som det är informativt och interaktivt. Värden går att förändra och leka med, för att uppnå det optimala resultatet för projektet.

-Vi har verkligen fokuserat på användarvänlighet. Vid smyglanseringen tidigare i vår fick vi mycket positiv återkoppling. Så fungerar vi som företag – vi är entreprenörsdrivna och ska vi göra något så ska vi göra det riktigt bra, säger Oktay.

Det första som gjordes var en översyn av vad som fanns på marknaden av liknande hjälpmedel. Därefter byggdes en kravspecifikation. InventiAirs säljare och konsulter intervjuades för att få fram vad de önskade av ett projekteringsstöd.

-Efter det gick vi hem och tänkte: hur ska vi lösa uppgiften? Då skapades magi. Med utgångspunkt i att vi ville göra projektering till något mer än enbart projektering utvecklades embryot till PROJ. En framåtlutad grafiker, Timo Rinnevuo, stod för den visuella förpackningen och Erik Pettersson från RCNNT Industries kodade allt. Det var ett stort jobb, men inte färdigt för det, säger Martin.

Team-insats
Därefter samlades resten av InventiAir för att fingranska dokumentationen på varenda produkt, skriva texter som linjerade med innehållet, kontrollera funktionen och komma med förbättringsförslag. PROJ växte i samverkan och det tillkom delar och ett helt nytt grafiskt manér tog form.

PROJ: Fliken “TEKNIK” förklarar fördelarna med InventiAirs produkter och teknik

 
-Röret som man nu kan se bland annat i PROJ illustrerar hur luften isoleras runt människan. Med vår teknik är det precis det vi gör: ger människorna i rummet bättre luft där de befinner sig och andas. Den förbrukade luften tas ut innan den når andra människor, förklarar Martin.

”Måste ha” ledde alltså till att ljuset sattes på hur roligt det kan vara att föreskriva. Och vad händer om man projekterar fel? I PROJ framgår det tydligt, både i grafik och i rena siffror.

PROJ är uppbyggt i tre steg: ”produkt” och fördjupningsdelarna ”rum” och ”teknik”. De sista två är bonusdelar som gör projekteringen mer intressant och ger kunskap på köpet. Ställer du in rumsstorlek och antal personer i rummet får du fram hur mycket bättre luften kan bli och vad som behövs för det. Under teknikavsnittet får du lära dig mer om vår teknik. Här kan du trilla ned helt till hur mycket energi som kan sparas, hur pass mycket bättre luftkvalitén blir med InventiAir och varför det är så. Det går att laborera med olika värden, eftersom programmet innehåller många variabler som enkelt justeras med ett reglage på skärmen.

-PROJ är oerhört lätt att använda. Vi har gjort projektering roligt, intressant och utbildande på samma gång, säger Martin. Man kommer åt PROJ från InventiAirs hemsida under respektive produkt eller på produkt.inventiair.se/start.

LÄNKStartsida projekteringsverktyget PROJ

Olika inställningar kan skickas mellan InventiAir och kunden eller andra som behöver informationen, med länk eller som pdf. Som underlag för föreskrivning och beställning kan en pdf med AMA-koder och så vidare skapas med ett knapptryck.

-Det innebär att produkten teoretiskt sett kan föreskrivas rätt in i bygghandlingen, men vi blir gladast om vi får ett samtal för att dubbelkolla, säger Martin.

Kärleksförklaring
Hela projektet genomfördes på bara fyra månader. Här hade InventiAir fördel av att vara ett entreprenörsdrivet team som dagligen kunde hjälpas åt att se över text, bild, prestanda, produktinformation med mera, säger Martin.

-Vi gav våra produkter mycket kärlek under utvecklingstiden och var sju personer investerade nästan på heltid. Stämningen var väldigt god och alla dedikerade. Erik Petterson och Timo Rinnevuo var nyckelpersoner som gjorde ett fantastiskt jobb och tänkte utanför boxen.

Resultatet blev långt bättre än vad alla hade hoppats på och Martin avslöjar att InventiAir redan skissar på uppdateringar av PROJ som kommer att ta projekteringsverktyget ytterligare en nivå upp.

PROJ: Fliken “PRODUKT” konfigurerar och projekterar blixtsnabbt InventiAirs produkter

 
-Vi är stolta över att ha lyckats visualisera tekniken och produkterna på ett lättillgängligt sätt, säger Oktay. Jag tycker att PROJ tillför ventilationsbranschen två saker. Att det inte ska vara jobbigt eller tråkigt att föreskriva produkter och att ventilation och projektering inte behöver vara så komplicerat.

Förresten: PROJ står helt enkelt för PROJektering. Namnet återspeglar InventiAirs strävan efter enkelhet och kundnytta, innovationslusten i bolaget och att vi har glimten i ögat.