24 mars, 2022

Social hållbarhet är allas ansvar!

Fotocred: Lisa Broberg/Hand in Hand

 

InventiAir tar ett aktivt samhällsansvar och har gjort det länge. Inte bara är det självklart för oss att satsa resurser på en bättre värld och ett sundare lokalsamhälle – det innebär också att välja den hållbara vägen.

Det gör vi genom att stödja initiativ som syftar till att minska utanförskapet i Sverige, satsningar som får barn och ungdomar att känna sig trygga och genom att delta i modeller för att lyfta kvinnor och barn ur fattigdom.

-Att ta socialt ansvar, både lokalt och i ett bredare perspektiv, är något som går hand i hand med vår vision om ett hållbart, tryggt och likaställt samhälle. Som entreprenörer vet vi hur viktigt det är att människor kan försörja sig själva, vi ser vikten av sammanhållning och att ha möjligheten att utveckla idéer och få dem att växa, säger Oktay Körhan, operativt ansvarig på InventiAir.

Kvinnor har ofta en sämre utgångspunkt än män när det gäller möjligheten att försörja sig själva och sin familj. Det vill vi råda bot på tillsammans med Hand in Hand.

Få tänker att Sverige är ett fattigt land. Dessvärre är det många familjer som har det svårt ekonomiskt. Faktiskt har Sverige den högsta barnfattigdomen i Norden. Den klyftan vill vi bidra till att jämna ut. Lär mer om vad du kan göra

Barn, unga och kvinnor är samhällets svagaste grupper. InventiAir vill se ett samhälle där barn och unga känner sig sedda och trygga, där det är tryggt att vara ute om kvällarna. Nattvandrarna är ett initiativ vi stöttar.


Här kan du läsa mer om hur InventiAir tar samhällsansvar (CSR)

 

Fakta om barnfattigdom
I Sverige växer en femtedel av alla barn upp i relativ barnfattigdom, eller med låg ekonomisk standard som det också brukar betecknas. Ofta handlar det om att barn som lever i ekonomisk utsatthet är mindre delaktiga i samhället, tenderar att ha sämre betyg i skolan och att de lever under osäkra boendeförhållanden, utan känsla av att kunna förverkliga sina drömmar. Källa: Rädda Barnen