Tilluftsdon Tubus

Nordic Wellness

InventiAir hjälper dig att få större muskler och bättre kondition.

Gym och träningslokaler har alltid varit en utmaning att ventilera. I den typen av lokaler ligger fokus på att föra bort värme, odörer och använd luft från områden där många personer vistas samtidigt.  En fräsch och uppfriskande gymupplevelse kan vara en starkt bidragande orsak till att en person väljer att teckna ett medlemskap eller inte.

”Träningslokaler, och i synnerhet spinninglokaler, är en av de tuffaste utmaningarna att ventilera och klimatisera”, säger Petter Lundgren på InventiAir.

Ett av InventiAirs tidigaste referensprojekt installerades i början på 2013. Då öppnade gymkedjan Nordic Wellness en ny och modern träningsanläggning, som en del av handelsplatsen Port 73 i Haninge. Den totala lokalytan på 2 800 kvm innefattar en större öppen yta med bland annat träningsmaskiner och fria vikter samt två mindre rum avsedda för spinning och cardio walking.

Konsulten på Savtec tog kontakt med Petter Lundgren på InventiAir för att rådgöra om en energismart och effektiv lösning för gymlokalerna. Petters erfarenheter från tidigare lyckade projekt ledde till att InventiAirs tilluftsdon Tubus installerades.

Idag har anläggningen i Haninge varit i drift i många år och gett mängder av människor möjlighet att träna i en fräsch och härlig miljö.

En av InventiAir-teknikens dokumenterade styrkor är att effektivt tillföra luft precis där den behövs, dvs. där människorna befinner sig. Luften samverkar sedan med den naturliga uppåtrörelsen som värmen från människorna i rummet skapar. Ju mer värme som personerna i rummet alstrar, desto mer varm, illaluktande och smutsig luft transporteras bort via frånluften i taket. Självklart fylls det också på med ny, frisk luft i samma takt. InventiAir-teknikens effektivitet blir således ännu mer påtaglig i träningslokaler, där personer svettas mycket och genererar en större mängd värme och CO2 än normalt. Jämfört med konventionell ventilation klarar InventiAirs tilluftsdon Tubus av att föra bort mellan 30-40 % mer värmeeffekt från det ventilerade rummet.

Resultatet blir att gymmet inte bara upplevs som fräschare, och träningen mer uppfriskande – utan att så faktiskt också är fallet.

En effektiv ventilation ökar kroppens syretillförsel vid träningen. Därigenom förbättras träningens effekt och du kan bygga större muskler och få bättre kondition. InventiAirs produkter bidrar helt enkelt till att du mår bättre, både under och efter träningen.

NORDIC WELLNESS

Projekt: Nordic Wellness, Haninge
Adress: Port 73, Haninge
Installerat år: 2013
Produkter: Tubus
Antal enheter: 28 st
Lokaltyp: Gym och spinningsal

Fördelar

  • Hög verkningsgrad av ventilationen i vistelsezonen
  • Effektiv borttransport av svett och värme
  • Energibesparingar jämfört mot traditionell luftströmning