7 oktober, 2022

Ventilation i glashus? Javisst – dold i golvet!

Som en diamant, inbäddad bland gröna ängar ligger nya restaurang Äng vid Ästad vingård i Halland.

Denna Fine Dining-restaurang har tidigare fått en Michelinstjärna, när den var belägen i den gamla lokalen. Stjärna eller inte, det är ingen tvekan om att beställaren, som också är ägare av Ästad vingård, är extremt noga med maten, materialvalen och inomhusklimatet.

-När jag gör något nytt är mottot “det ska alltid vara bättre än tidigare”. Den totala upplevelsen för gästerna är mycket viktig, säger Daniel Carlsson, beställare och ägare till Ästad vingård.

Både väggar och tak i den nya byggnaden är av glas, därför var det inte tal om installationer i varken väggar eller tak. Lösningen blev InventiAirs funktionella, tysta och snygga don, Home, ingjutna i golvet.

Ett innertak bortanför glasdelen däremot har ett designat tak i ek, med förskjutna etapper. Här installerades Tubus Ceiling med utblås i luftspalterna mellan etapperna.

Inte bara löste vi beställarens utmaningar med behov av dolda installationer, dessutom blev beställarens ambition om en skandinavisk, ren och avskalad design verklighet. Resultatet blev en smakfull, funktionell installation som föll beställaren i smak, med frisk inomhusluft och ett behagligt inomhusklimat. Här lyser klagomålen med glasklar frånvaro!

Se hela referensen

En nöjd beställare, Daniel Carlsson. Foto: Råger Hanssson