Cumulus & Longus

Restaurang Frantzén

Michelin-belönade restaurang Frantzén är en av Sveriges mest prisade och internationellt uppmärksammade restauranger. Vi har varit där och kan garantera både mat och ventilation i världsklass!

Sommaren 2017 slog  restaurang Frantzén upp dörrarna i nya totalrenoverade lokaler på Klara Norra Kyrkogata i Stockholm. Den nya lokalen på ca 500 kvadratmeter är fem gånger större än den gamla, som vart belägen på Lilla Nygatan i Gamla stan sedan åtta år tillbaka. Antalet sittplatser är desamma, men helhetsupplevelsen och visionen är något i särklass. Restaurang Frantzén har skapat ett koncept som inte liknar någon annan gastronomisk skapelse i världen.

InventiAir fick det prestigefyllda uppdraget att leverera ventilationen till Franzéns nya lokaler – något som var helt i vår vision att skapa väldens bästa ventilationsupplevelse.

Läs mer InventiAir skapar bättre komfort

Viktigt för beställaren var att säkerställa ett bra klimat i restaurangen. InventiAirs teknik presenterades och den unika inblåsningstekniken medförde att man valde att installera fasadapparaten Longus och kylbaffeln Cumulus.
Integrerade bakom ett designat innertak finns Cumulus installerad och bakom fasadinklädnader döljer sig fasadapparaten Longus Mini. Totalt levererades 19 stycken apparater till två våningsplan.

RESTAURANG FRANTZÉN **

Projekt: Bryggmästaren 7 HGA Frantzén
Antal enheter: 25 st
Produkt: Cumulus & Longus
Installerat år: 2017
Lokaltyp: Restaurang