Tubus Wall i Gym och Tubus Raw i Padelhall

SATS Hovås

En av de tuffaste utmaningarna att ventilera

Vem har inte klagat över ventilationen på gymet eller padelhallen? Antingen är det för lite syre eller så är det för kallt eller så är det för varmt… Ja, alltid är det nåt, eller?

Träningslokaler är en av de tuffaste utmaningarna att ventilera. Men med vår unika teknik skapas ett luftflöde som ventilerar personerna, inte hela lokalen. Detta innebär att 30-40% mer värmeeffekt kan föras bort från rummet än med traditionell ventilation. Med en effektiv ventilation ökar kroppens syretillförsel, samt får dig att må bättre under och efter träningen. Smart va?

Människan i fokus

I ett helt nybyggt hus, kallat Indigo, har SATS och Next Step Group skapat över 2 000 kvadratmeter gym och padelhallar samt en gruppträningssal som även kan användas för basket och andra bollsporter. Och här har vi fått äran att hjälpa till med att sätta människan i fokus. Med över sju meter i takhöjd och en stor glasfasad passade vår ventilation alldeles perfekt. I gymet installerades tilluftsdonet Tubus Wall och i padelhallen Tubus Raw, båda snyggt svartlackerade. Det blir inte bara ett trivsammare klimat att träna i, utan även en energibesparing vilket i sin tur skapar en långsiktig och hållbar ventilationslösning.

Projekt: Hälsa/Ventilation

Lokaltyp: Gym

Namn: SATS Hovås

Produkt: Tubus, Tubus Raw

Beställare: Next Step Group, Gbg

Ventilationsentreprenör: Kiwi Gruppen, Gbg

Ventilationskonsult: PQR, Gbg