Forskning

Vetenskapligt förankrat.

InventiAir har nära samarbete med forskare och universitet världen över. Vår teknologi är ett resultat av svensk och internationell forskning. Vi jobbar dagligen med att passionerat vidareutveckla vår teknologi, i syfte att förbättra inomhusklimatet och spara energi.

Bilden ovan: Visar mått och förutsättningar för de omfattande mätningarna som genomfördes i laboratorium under 2014 i samarbete med Högskolan i Gävle. Under 8 månader testades totalt 4 olika tilluftsdon och 2 olika tilluftsbafflar. Variabler som mättes var energiförbrukning, komfortparametrar, spårgas (luftutbyte) och kontaminationer. Mätningarna finansierades av Vinnova, Högskolan i Gävle samt InventiAir

Läs merEn jämförande studie av 4 st olika luftströmningstekniker

I tillägg till forskningen som sker i samarbete Högskolan Gävle har vi också ett eget laboratorium i Stockholm där vi utvecklar produkter och teknik.

Läs merStudier och resultat vid ventilation av lokaler i skolor

Under 2017 har uppföljning och parameterstudier av de tidigare mätningarna genomförts i CFD miljö. Resultat och erfarenheter från uppföljningen kommer att presenteras löpande under året.

Gävle Högskola

Bilden ovan: Är från ett fullskale-test i Gävle Högskolas klimatlaboratorium.

Om du är intresserad av att veta mer, har frågor, förslag eller är allmänt nyfiken på hur InventiAir arbetar är du välkommen att kontakta InventiAirs VD Martin Sellö

Taggar