Gym – en tuff ventilationsutmaning

Med hjälp av vår effektiva ventilation kan du öka kroppens syretillförsel och förbättra träningen.

Nordic Wellness, Haninge Tilluftsdon TubusWall Gym
Gym

Ventilation av gym

Gym, träningslokaler och i synnerhet spinninglokaler, är en av de tuffaste utmaningarna att ventilera och klimatisera. InventiAir-tekniken skapar en stratifierande ventilation där de termiska stigkrafterna tillåts samverka. Friskluften tillförs där människorna vistas – den förorenade och varma luften tillåts stiga mot taket och föras bort med frånluften. Detta innebär att 30-40% mer värmeeffekt kan föras bort från rummet än traditionell ventilation. En effektiv ventilation ökar kroppens syretillförsel och förbättrar träningen, samt får dig att må bättre under och efter träningen.

Läs merÄven det hårdaste träningspasset ska kännas uppfriskande!

InventiAir har under det senaste året fått förtroende att leverera lösningar och produkter till flertalet projekt hos välkända aktörer på marknaden. Dessa projekt har innefattat alltifrån befintliga träningslokaler till nya moderna anläggningar. Vi upplever ett starkt positivt gensvar där våra lösningar är installerade, vilket resulterar i att vi har fått fortsatt förtroende att leverera ventilation i världsklass.

Gym

Tilluftsdonet Tubus

Tubus tillför luften på ett sätt som effektivt ventilerar bort överskottsvärme och CO2, med hög verkningsgrad helt i samverkan med de termiska drivkrafterna i rummet. Tubus kan monteras i horisontellt eller vertikalt läge för att enkelt kunna passa olika typer av lokaler och verksamheter.

Tubus använder sig av ventilationstekniken Wall Confluent Jets. Det innebär att tilluften tillförs rummet med hög auktoritet via rummets väggar och golv. Tekniken skapar en stabil skiktning av rumsluften och är nästintill ljudlös. Se referenser i tabellen nedan.

Referenser (urval) Produkt
SATS Signalfabriken (Sundbyberg) Tubus
Friskis & Svettis (Stockholm) Tubus
24seven (Bergshamra) Tubus
Balance Kungsgatan (Stockholm) Tubus, Tubus Raw
Nordic Wellness (Haninge) Tubus
Sandvik personalgym (Sandviken) Tubus
Kungliga tennishallen (Stockholm) Tubus

 

Ladda ner pdf om gym

Gym1