En fräschare restaurangupplevelse

Med InventiAirs teknik får du en bättre, renare och friskare restaurangmiljö

Restaurant Frantzén, Stockholm (Foto: City Foodsters)
Restauranger

Ventilation av restauranger

Ett restaurangbesök är så mycket mer än bara underbara smakupplevelser. Alla typer av intryck vävs in och det du slutligen tar med dig därifrån är en sammanfattning av din totala upplevelse. I restauranger vistas ofta många människor samtidigt på en relativt liten yta, personer sitter nära varandra och borden står tätt och ibland kan även ventilationen upplevas som ett störande moment.

Vår ventilationsteknik använder sig av de termiska luftströmmarna som alla människor naturligt avger. Luften blåser in lågt och letar sig fram till värmekällan (människan) och följer sedan med längs kroppen, tar med sig lukter, baciller, matos och stiger sedan uppåt mot taket, via frånluften och ut. Varje individ i restaurangsällskapet kan till fullo njuta av sin egen rätt utan att påverkas av sin grannes. Detta innebär att 30-40% mer överskottsvärme kan föras bort från rummet än traditionellt omblandande ventilation, samt att en effektivare borttransport av föroreningar och andra kontaminationer förbättrar luftkvalitén avsevärt.

Vi kunde inte ha sagt det bättre själva

“En eloge är på sin plats till en yrkesgrupp som sällan hyllas i den här typen av sammanhang: Något ventilationsgeni har sett till att man som gäst upplever maximal teatralisk matlagning utan att drabbas av minsta lilla os, varken under middagen eller vid klädsniff morgonen därpå.” – White Guide på besök på Frantzén.

Nyfiken på tekniken?

 

Stjärnstatus

InventiAir har fått förtroende att leverera lösningar och produkter till flertalet restauranger. Flera av dem är nu belönade med en eller flera stjärnor i Guide Michelin, närmare bestämt; Restaurant Frantzén, Restaurang Aira samt Ästad Vingård. I dessa prestigefyllda projekt har vi varit med från grunden och i noga samråd med inblandade parter kommit fram till den bästa lösningen för just det projektet. Vi upplever ett starkt positivt gensvar där våra lösningar är installerade, vilket resulterar i att vi har fått fortsatt förtroende att leverera ventilation med stjärnstatus.

Referenser (urval) Produkt
Restaurant Frantzén Cumulus & Longus
Restaurang Aira Maximus i golv
Ästad Vingård Home & Tubus Ceiling
Verovin, Gävle Tubus Raw
Restaurang Bibliothek, Lidingö Tubus Raw
Brödernas, Lidingö Tubus Raw

 

Vill du också ha stjärnstatus?  Kontakta oss